Wednesday, June 30, 2010

It's morning babeh!

Did I tell you that I'm now teaching the morning session? It's surreal but (damn) waking up early in the morning is so unexciting! But it's good to perform Subuh awal waktu everyday. Haha. And merayau selepas pulang dari sekolah juga sangat menarik. kakaka.

Cuma sekarang tengah adapt dengan perubahan waktu. Macam kena setting balik jadual hidup. Haha. Dulu takde istilah 'malam' sebab lepas Subuh boleh tidur balik. (Jangan contohi perbuatan tersebut please. heheh) Sekarang pukul 9 lebih pun mata dah terkebil-kebil mohon ditutup. Sampaikan nak update blog pun tak ada masa. Bukan apa, rasa membazir waktu mengadap laptop. Tiba-tiba tidur dah become a major thing in my life. Haha. Temporarily! I'll make sure of that. Nanti dah biasa tak lah kot.

So now I'm teaching Add Maths (form 4) and Maths (form 3). Do you know that teaching Add Maths can be so exciting? Seriously! I still confronting the annoying bunch of kids though, the 2 PMR classes. Yang paling hujung dan 3rd hujung ye. Perangai masing-masing MasyaAllah dahsyatnya. Tapi this is my second year so dah belajar untuk lupakan apa saja yang berlaku dalam kelas sebaik saja melangkah keluar kelas. Hehe. Kalau ini first year mengajar rasanya dah meraung2 tak nak jadi cikgu dah kot. Haha. Takpe, students sekolah tersebut memang LUAR BIASA!

Next Monday is my registration day at UM and classes will be started the week after that. Maka perlu tambah lagi agenda dalam hidup. Hihi.

p/s : rasanya ada orang tu pun kena adapt juga bila waktu dating kena ubah. kakaka.

3 comments:

  1. Salam tiqah..
    igt lina lg x? dulu 5/11, e-16, huhu..sama profession la kite ni rupenye..=)

    ReplyDelete