Sunday, March 21, 2010

Love Happens (at least to some people)

I just got back from Johor. Attending my friend's engagement. (or not) Haha. Long story. Tak perlu cerita, memang ntah apa2. Enam reunited (finally) so there were A LOT of stories to catch up. We haven't met for a year. (Memang last jumpa last year - March masa Zima's wedding) Dan terlalu banyak perubahan yang berlaku dalam tempoh tersebut, SANGAT!

--> Anim bertunang dengan Mie..yeay!!!

--> Zima dapat baby boy......sangat YEAY!!!! Welcome to the world Atan!! We promised we will spoil you.. haha... (Owh, atan tu nama timangan yang aunties Enam bagi, his name is Ammar)

--> Masz is getting married in May. (Macam tak percaya!!!!)
FYI, Masz ni lah masa study dulu asyik risau tak ada bf. TENGOK! Dia orang kedua kahwin.

Watching their love stories I could say that Love really Happens (usually unexpected). Ada orang bercinta bagai nak rak bertahun-tahun tapi akhirnya tak kahwin-kahwin or belum kahwin. Ada orang yang ringan jodohnya, jumpa terus kahwin. (Bukan ke kalau kita jumpa orang yang betul kita memang tau orang tu orangnya - okay bunyi macam pelik sebab translated) So tak kira la dalam kategori mana anda berada, always believe that Love Happens, because it does. Cuma lambat atau cepat je. Dan kepada orang-orang lain, tak perlu sibuk-sibuk tanya bila orang yang belum ada pasangan tu nak kahwin sebab soalan tersebut memang bangang. Tak relevan langsung. Kalau boleh nak je die jawab 'esok' tapi kan dia tak ada pasangan, memang lah dia tak tau nak kahwin bila. Kan Allah dah kata Kun Fayakun. Jodoh ni kalau dia nak datang dia datang. Kadang-kadang kita plan elok dah tapi kalau dah bukan itu yang Allah tulis untuk kita, tak jadi jugak.

So kepada yang masih mencari, teruskan usaha anda. Hehehe. Jangan tension sangat. Yang penting happy. Kalau bercinta pun asyik menyakitkan hati tak guna juga. Dan kalau ada yang masih bangang bertanya,
I'm single, so what?!

Dan kepada yang dah ada potential candidate pula, sila la kahwin. Haha.
As for me, I'm still looking. (Or maybe observing a particular person..heh)

p/s : Tau tak dekat Johor ada kampung nama Desa Temu Jodoh...Owh so cute! Nak pindah situ lah.

4 comments:

  1. huhuhuhuhu...................love ur love talk

    ReplyDelete
  2. nak pindah ctu?
    then dpt jodoh kat ctu?
    kuikuikui.....

    ReplyDelete
  3. a'ah. ape salahnye. baru la berkembang.

    ReplyDelete